Online Basiscursus Starten met Stemacteren

Starten met stemacteren

Maak je stemdroom waar. Ontdek hoe je begint én wint als stemacteur

Wil je ontdekken hoe je jouw stemdroom waarmaakt én hoe je met je passie geld kunt verdienen? Zodat je iedere dag kunt doen wat je het liefste doet? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lijkt dit onhaalbaar voor jou? Doe mee met de basiscursus en ga vandaag nog aan de slag!

 • 12 leerzame en inspirerende videolessen
 • Oefen met teksten: luisterboek, webvideo, commercial
 • Oefen met echte studio-opnamen
 • Gecreëerd voor beginnende stemacteurs
 • Volg de cursus op je eigen tempo, waar je wilt
 • Voor altijd toegang tot de cursus

Dit is wat je gaat leren:

Les 1 Introductie

les 1 introductie stemacteren

In deze eerste les maak je kennis met jouw trainer Koen van Huijgevoort. Koen vertelt zonder poespas welke vaardigheden jij nodig hebt om te gaan werken als stemacteur. Ook neemt hij de basiscursus met je door zodat je weet wat je mag verwachten.

Les 2 Tekstbegrip

les 2 tekstbegrip stemacteren

In deze les legt Koen uit dat stemacteren voor 80% tekstbegrip is. Testbegrip gaat over WAT je zegt, niet over hoe je het zegt. Koen laat je zien (en je oefent direct ook zelf) hoe je tekst als een chirurg heel precies ontleedt. Zo kan je de tekst perfect overbrengen op de ontvanger.

Les 3 Tone of Voice

les 3 tone of voice stem

Koen bespreekt in deze les dat HOE je iets zegt (letterlijk de toon waarop je spreekt) misschien nog wel belangrijker is dan wat je zegt. Je ontdekt wat 'tone of voice' is. En hoe je dit gebruikt bij verschillende soorten teksten: soft, medium en hard sell.

Les 4 Microfoons

les 4 microfoons

Koen legt in deze les uit dat er grofweg drie verschillende soorten microfoons zijn. Je leert welke dat zijn en hoe je iedere microfoon gebruikt in de studio (handig bij een eerste klus!). Daarnaast meer over wat lichaamshouding doet met je stemgeluid.

Les 5 Commercials

les 5 commercial inspreken

Koen coacht beginnende stemacteurs in een workshop over het inspreken van commercials. In deze les leer je hoe je de essentie in een korte tekst vindt. In de studio gaan Koen en Lisa aan de slag met de commercialtekst.

Les 6 Luisterboeken

les 6 luisterboek inspreken

In deze les coacht Koen stemacteurs bij het voorlezen van een luisterboek. Je ontdekt hoe je een langere tekst voorbereidt. In de studio regisseert Koen Eveline bij het op een natuurlijke manier uitspreken van dialoog.

Les 7 Voice-over's

les 7 voice over inspreken

Samen met de stemacteurs kijkt Koen in deze les kritisch naar een tekst voor een uitleganimatie. Milko wordt in de studio door Koen gecoacht bij het inspreken van de voice-over. Hij legt uit hoe tekst samenwerkt met beeld.

Les 8 Audio Montage

les 8 audio montage

Als stemacteur neem je jouw stem op. Koen neemt je mee achter zijn laptop. Hij laat zien hoe je audio-opnamen bewerkt. Ook jij gaat aan de slag. Je krijgt een stemopname en gratis software. Knippen en plakken dus.ntvanger.

Les 9 Winnende Demo

les 9 stem demo

Een demo is je visitekaartje. Je laat horen wat je kunt. Een demo is de beste manier om opdrachten te krijgen. Koen geeft je in deze les het recept voor een winnende demo. Zodat je eruit springt bij potentiële opdrachtgevers.

Les 10 Opdrachten Krijgen

les 10 klanten krijgen

 Koen legt je in deze les uit hoe je als beginnende stemacteur opdrachtgevers krijgt. Hij laat zien welke 8 doelgroepen er zijn. En deelt zijn plan waarmee jij makkelijk nieuwe klanten werft. Ook vertelt Koen over tarieven voor stemacteurs.

Les 11 Thuisstudio

les 11 thuisstudio

Veel professionele stemacteurs werken vanuit een thuisstudio. Zo kan je lekker zelf je tijd indelen. Ontdek in deze les hoe je een eerste, simpele thuisstudio maakt. En hoe een meer professionele studio setup eruitziet.st.

Les 12 Veelgestelde Vragen

les 12 vragen cursisten stemacteren

In deze les geeft Koen antwoord op 10 veelgestelde vragen van beginnende stemacteurs. Zoals: Hoe weet ik of mijn stem goed genoeg is? Een inspirerende les waarin Koen je wegwijs maakt in het vak stemacteren
Koen trainer stemacteren

Jouw stem kan meer dan je denkt!

Mijn naam is Koen van Starten met Stemacteren. De afgelopen jaren heb ik honderden mensen begeleid bij het waarmaken van hun stemdroom. De een wil zich bekwamen in luisterboeken. En de ander in webvideo's. Wat jij ook wilt, de basiscursus heb ik speciaal voor jou als beginnende stemacteur gemaakt.

Zelfs toen ik presenteerde voor RTL FM en Radio 10 mocht ik nooit producties inspreken. Ik was gewoon niet goed genoeg. En dus ging ik werken aan mijn skills. Inmiddels heb ik ingesproken voor klanten als Rabobank, Bruynzeel en KPN en ben de oprichter van luisterboekuitgeverij Bookora.

En nu ga ik jou helpen. Ik vertel je precies wat je moet doen om je stemdroom waar te maken.

Zij (en 308 anderen) gingen je al voor:

Leuk en leerzaam!
Ik vond het een leuke en leerzame basiscursus. Ik heb een door mij ingesproken verhaal op YouTube gezet. Ik heb veel positieve feedback gekregen op mijn stem!

Mireille

Inspirerend om te volgen!
Ik vond de basiscursus stemacteren ontzettend nuttig, leerzaam en duidelijk. Maar vooral heel erg leuk en inspirerend om te volgen!

Lois

Professioneel en duidelijk!
De basiscursus stemacteren is heel goed, professioneel in veel opzichten (inhoud en presentatie). Hij geeft een duidelijk beeld van wat er allemaal bij komt kijken.!

Theresa

Kies vandaag nog om te starten met stemacteren

Online Basiscursus Starten met Stemacteren

Kies voor 12 termijnen
Betaal per maand

64,-
36,-
inhoud cursus stemacteren

Je bespaart 56%

 • 12 videolessen van Koen
 • Levenslang toegang tot alle content, inclusief alle updates
 • Werkboeken met inspirerende oefeningen
 • Leer alles over commercials, webvideo's en luisterboeken
 • Ontdek hoe de stembusiness precies werkt
 • Het recept voor een winnende demo

Online Basiscursus Starten met Stemacteren

Ga voor de beste prijs
Betaal in 1 keer

700,-
397,-
inhoud cursus stemacteren

Je bespaart 303,-

 • 12 videolessen van Koen
 • Levenslang toegang tot alle content, inclusief alle updates
 • Werkboeken met inspirerende oefeningen
 • Leer alles over commercials, webvideo's en luisterboeken
 • Ontdek hoe de stembusiness precies werkt
 • Het recept voor een winnende demo

Praktische info en veelgestelde vragen

Niveau: geen voorkennis nodig

Duur: 3 uur video plus 3 uur oefenmateriaal| gemiddeld 4 weken

Staat je vraag er niet tussen? En wil je graag meer informatie over deze cursus of twijfel je nog? Mail ons gerust al je vragen via info@startenmetstemacteren.nl. Of ga er gewoon voor. Je leert het vak van A tot Z. Beloofd.

Veelgestelde vragen basiscursus

Voor wie is de basiscursus stemacteren bedoeld?

De basiscursus is ontworpen voor beginners. Dit betekent dat je geen tot weinig ervaring hebt met stemacteren. In de basiscursus leer je hoe het vak stemacteren werkt, van A tot Z.

Is coaching inbegrepen bij de basiscursus stemacteren?

De basiscursus is zelfstudie en kun je thuis op eigen tempo volgen. Wij geloven dat je heel goed zelf de eerste stap kunt zetten en kunt kijken of stemacteren wat voor jou is. Je kunt direct na het bestellen van de basiscursus wel een losse coachingssessie (met flinke korting) afnemen als je dat graag wilt.

Hoeveel tijd kost de basiscursus stemacteren me ongeveer?

Elke les (in totaal 12 lessen) bestaat uit een videoles met uitleg en theorie. In bepaalde lessen krijg je ook oefeningen in een PDF werkboek en/of audiobestanden. Reken op 3 uur voor de videolessen en nog eens 3 uur voor het uitvoeren van de oefeningen. Je kunt deze tijd natuurlijk zelf indelen, en er langer of korter over doen. Net wat jij wilt.

Hoe kan ik inloggen na betaling?

Na betaling kun je direct van start met de basiscursus. Je krijgt een log-in link via het e-mailadres waarmee je de cursus bestelt.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, waar kan ik terecht?

Als je wilt inloggen en je wachtwoord klopt niet, vraag dan opnieuw een wachtwoord via het inlogscherm. Ben je je inlognaam kwijt (dat is het e-mailadres waarmee je de basiscursus hebt gekocht), neem dan contact met ons op via info@startenmetstemacteren.nl.

Kan ik ook inloggen vanaf mijn mobiel of tablet?

Ja, dat kan. Ga naar Startenmetstemacteren.nl > Menu > Inloggen. Je kunt ook de 'Huddle e-learning' app downloaden (Android & iOS) en via de app inloggen. Wij werken samen met het Nederlandse bedrijf Huddle. Zij verzorgen voor jou een fijne ervaring in de e-learning omgeving.

Kan ik de basiscursus stemacteren ook volgen vanuit het buitenland?

De basiscursus is toegankelijk via Startenmetstemacteren.nl > Menu > Inloggen. Je kunt 'm dus overal volgen waar je toegang hebt tot internet.

inhoud cursus stemacteren

Klaar om jouw stemdroom waar te maken en te gaan stemacteren?