Stemacteurs

Basiscursus: Starten met Stemacteren

Weet hoe je begint én wint als stemacteur

Stemacteren hero

Leer in de online basiscursus hoe je begint en wint met stemacteren

 • Hoe begin je als je geen ervaring hebt?
 • Hoe krijg je je voet tussen de deur bij studio's?
 • Hoe reken je af met je onzekerheden?

Inhoud online basiscursus Starten met Stemacteren

Dit ontdek je onder andere:

 • Wat het vak stemacteren van A tot Z inhoudt
 • Hoe en waar je start als beginnende stemacteur
 • Wat je met jouw stem allemaal kunt
 • Hoe je werkt in een studio (bekijk coachingssessies)
 • Hoe je leuke klanten en opdrachten krijgt

Dit krijg je in 12 modules:

 • 12 videolessen
 • 10 werkboeken
 • Oefenaudio
 • Oefenteksten
Koen

Je trainer is Koen van Huijgevoort: stemacteur, presentator en producent

Leer de kneepjes van het vak van professioneel stemacteur Koen van Huijgevoort. Koen heeft ruim 1.000 luisterboeken geproduceerd. Honderden voice-overs ingesproken. En is oud-radiopresentator van Radio 10, SBS en RTL. Koen woont met zijn vrouw en drie kinderen in Zeist.

les 1 introductie stemacteren

Module 1: Introductie

Maak kennis met jouw trainer: Koen van Huijgevoort, oud-radiopresentator van Radio 10, luisterboekproducent en professioneel stemacteur. In les 1 vertelt Koen wat jij nodig hebt om te beginnen én winnen als stemacteur.
les 2 tekstbegrip stemacteren

Module  2: Tekstbegrip

Wist je dat stemacteren voor 80% tekstbegrip is? Tekstbegrip gaat over WAT je zegt. Koen leert je hoe je tekst als een chirurg heel precies ontleedt. Zodat je deze perfect kunt overbrengen op de ontvanger.
les 3 tone of voice stem

Module 3: Tone of Voice

HOE je iets zegt, is misschien nog wel belangrijker dat wat je zegt. Koen vertelt je wat tone of voice is. En hoe je jouw stemgeluid (hoe je klinkt) kunt beïnvloeden door toon, tempo en volume.
les 4 microfoons

Module 4: Microfoons

Er zijn grofweg drie verschillende soorten microfoons. In deze les leer je van Koen welke dat zijn. En ook hoe je in iedere microfoon spreekt. Daarnaast wat lichaamshouding doet met je stemgeluid.
les 5 commercial inspreken

Module 5: In de studio: Commercial 

Koen coacht beginnende stemacteurs in een workshop over het inspreken van commercials. In deze les leer je hoe je de essentie in een korte tekst vindt. In de studio gaan Koen en Lisa aan de slag met de commercialtekst.
les 6 luisterboek inspreken

Module 6: In de studio: Luisterboek

In deze les coacht Koen stemacteurs bij het voorlezen van een luisterboek. Je ontdekt hoe je een langere tekst voorbereidt. In de studio regisseert Koen Eveline bij het op een natuurlijke manier uitspreken van dialoog.
les 7 voice over inspreken

Module 7: In de studio: Voice-Over

Samen met de stemacteurs kijkt Koen in deze les kritisch naar een tekst voor een uitleganimatie. Milko wordt in de studio door Koen gecoacht bij het inspreken van de voice-over. Hij legt uit hoe tekst samenwerkt met beeld.
les 8 audio montage

Module 8: Audio Montage

Als stemacteur neem je jouw stem op. Koen neemt je mee achter zijn laptop. Hij laat zien hoe je audio-opnamen bewerkt. Ook jij gaat aan de slag. Je krijgt een stemopname en gratis software. Knippen en plakken dus.
les 9 stem demo

Module 9: Winnende Demo

Een demo is je visitekaartje. Je laat horen wat je kunt. Een demo is de beste manier om opdrachten te krijgen. Koen geeft je in deze les het recept voor een winnende demo. Zodat je eruit springt bij potentiële opdrachtgevers.
les 10 klanten krijgen

Module 10: Klanten Krijgen

Als stemacteur ben je zzp-er. Koen legt je in deze les uit hoe je klanten krijgt én behoudt. Hij laat zien welke 8 doelgroepen er zijn. Geeft je een stappenplan voor nieuwe  klanten. En vertelt over tarieven.
les 11 thuisstudio

Module 11: Thuisstudio

Veel professionele stemacteurs werken vanuit een thuisstudio. Zo kan je lekker zelf je tijd indelen. Ontdek in deze les hoe je een eerste, simpele thuisstudio maakt. En hoe een meer professionele studio setup eruitziet.
les 12 vragen cursisten stemacteren

Module 12: Veelgestelde Vragen

In deze les geeft Koen antwoord op 10 veelgestelde vragen van beginnende stemacteurs. Zoals: Hoe weet ik of mijn stem goed genoeg is? Een inspirerende les waarin Koen je wegwijs maakt in het vak stemacteren.

Deze mensen gingen je al voor:

Ik vond het een leuke en leerzame online cursus. Ik heb een door mij ingesproken verhaal op YouTube gezet. Ik heb veel positieve feedback gekregen op mijn stem!

Mireille

Ik vond de online cursus stemacteren ontzettend nuttig, leerzaam en duidelijk. Maar vooral heel erg leuk en inspirerend om te volgen!

Lois

De cursus stemacteren is heel goed, professioneel in veel opzichten (inhoud en presentatie). Hij geeft een duidelijk beeld van wat er allemaal bij komt kijken.!

Theresa

Klaar om te gaan stemacteren? Doe mee!

Basiscursus

299,-

Ontdek stemacteren van A tot Z

 • Online Basiscursus: Een geweldige basiscursus die je helpt om te beginnen met stemacteren. Zet vandaag je eerste stap als stemacteur.
Ja, ik doe mee!
Beschikbaar vanaf 30 september
Beste keuze

Basiscursus + Workshop

499,-
Je bespaart 37%
 • Online Basiscursus: Een geweldige basiscursus die je helpt te beginnen met stemacteren. Zet vandaag je eerste stap als stemacteur. T.w.v. €299,-
 • Studio Workshop: Een volle dag aan de slag met jouw stem. Alles wat je leert in de Online Cursus volop oefenen in onze studio T.w.v. €499,- Lees meer
Ja, dit wil ik!
Beschikbaar vanaf 30 september

Basiscursus + Workshop + Coach

1.499,-
Je bespaart 16%
 • Online Basiscursus: Een geweldige basiscursus die je helpt te starten met stemacteren. Zet vandaag je eerste stap als stemacteur. T.w.v. €299,-
 • Studio Workshop: Een volle dag aan de slag met jouw stem. Alles wat je leert in de Online Cursus volop oefenen in onze studio T.w.v. €499,- Lees meer
 • Persoonlijke Coaching: 4 x 1,5 uur bij ons in de studio gecoacht worden door onze stemcoach. T.w.v. €1.000,- Lees meer
Ja, dit wil ik!
Beschikbaar vanaf 30 september

Heb je vragen? Neem contact op