hoe train je je stembanden

Hoe bied ik mijzelf aan als stemacteur?

Wanneer je een carrière als stemacteur ambieert zul je aan de slag moeten als zelfstandig ondernemer. Onderdeel van het ondernemerschap is dat je zelf zult moeten werken aan het krijgen van opdrachten en de juiste connecties.


Je komt in aanraking met potentiële opdrachtgevers door te netwerken. Netwerken is één van de belangrijkste onderdelen van het opstarten van een succesvolle carrière als stemacteur. Via via kom je aan de juiste ingangen bij bedrijven die wellicht doorlopende opdrachtgevers kunnen worden.


Hoe meer ervaring je hebt, hoe groter de kans is dat je nieuwe klussen krijgt. Heb je nog geen ervaring? Meld je dan aan als vrijwilliger bij bijvoorbeeld Dedicon of ga solliciteren als nieuwslezer bij lokale radiostations. Of volg workshops en trainingen.

En natuurlijk kom je aan klussen door actief je demo's te versturen. Want één ding is zeker: de klussen komen als stemacteur niet aanwaaien. Heb je een vaste klus? Zorg dan dat je deze behoudt door goed werk te blijven leveren. Want er zijn meer stemacteurs dan klussen, en bij het leveren van matig werk ben je (helaas) zo vervangen.